Vakcinisan kralj Jordana, u Izraelu prvu dozu primilo dva miliona ljudi

Svet 14. jan. 202120:332 komentara
Podeli:
Jordan, vakcinacija, kralj Abdulah
Izvor: Yousef ALLAN / AFP / Jordanian Royal Palace

Kralj Jordana Abdulah Drugi primio je vakcinu protiv kovida 19, dan posle početka kampanje vakcinacije u toj zemlji.

Monarh je vakcinisan zajedno sa sinom, prestolonaslednikom Huseinom i stricem princom Hasanom, saopštila je kraljevska palata na Tviteru pored fotografija na kojima se vidi kako dobijaju injekciju.

Jordan je započeo imunizaciju protiv koronavirusa u sredu i najpre se vakcinišu zdravstveni radnici, oboleli od hroničnih bolesti i stariji od 60 godina.

Prošle nedelje je kraljevina objavila da je odobrila kinesku Sinofarm vakcinu za hitnu upotrebu nakon što je dala zeleno svetlo za američko- nemačku vakcinu Fajzer-BioNTek.

U međuvremenu je u Izraelu objavljeno da je dva miliona Izraelaca primilo prvu dozu vakcine protiv kovida 19.

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu i ministar zdravlja Juli Edeštajn bili su u klinici u gradu Ramle kada je jedna vaspitačica primila dvomilionitu prvu dozu vakcine, prenose izraelski mediji.

Netanjahu i Edelštajn su već primili drugu dozu u okviru masovne kampanje vakcinacije započete 20. decembra.

Izraelski lider je rekao da je vakcinacija u toj zemlji postala rutinska i da su Izraelci srećni što su se na to navikli, ali da najviše žele da se završi i najavio nastavak do narednog miliona i izdavanje takozvanih zelenih pasoša za vakcinisane.

Večeras je objavljeno da je u poslednja 24 sata još 6.260 ljudi u Izraelu zaraženo koronavirusom, a broj preminulih od početka epidemije povećao se na 3.860.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar