Vajnstin se izjasnio da nije kriv za silovanja u Los Anđelesu

Svet 22. jul 202107:104 komentara
Podeli:
Harvi Vajnstin
Izvor: Tanjug / KABC/Pool Photo via AP

Bivši holivudski producent Harvi Vajnstin izjasnio se u sredu na sudu u Los Anđelesu da nije kriv za silovanja i seksualnog napastovanja pet žena, izjavio je državni tužilac.

Vajnstin se prvi put pojavio na suđenju u Los Anđelesu, gde su protiv njega podignute optužnice za seksualna napastovanja pet žena između 2004. i 2013. godine. Između ostalog, tereti se za silovanje, polnu penetraciju uz upotrebu sile, a ukoliko bude osuđen, Vajnstin bi mogao biti doživotno u zatvoru.

Nekada jedan od najmoćnijih ljudi u Holivudu optužen je za silovanje dve žene u hotelima u Beverli Hilsu u dve odvojene prilike, kao i za seksualne napade na tri žene na području Beverli Hilsa i Los Anđelesa.

Pročitajte još:

Više od 80 žena iznelo je optužbe protiv Vajnstina za seksualne napade koji su se dogodili poslednjih decenija, ali je samo nekoliko slučajeva završilo na sudu.

Na suđenje je 69-godišnji Vajnstin došao u invalidskim kolicima, noseći smeđu zatvorsku uniformu, a u Los Anđeles je dovezen iz Njujorka. Tamo već služi 23-godišnju zatvorsku kaznu za druge slučajeve silovanja i ostalih seksualnih napada.

Nakon što se putem svog advokata na današnjem suđenju izjasnio da nije kriv, Vajnstinu je sud naredio da ostane u zatvoru do sledećeg saslušanja koje će se održati 29. jula, saopštilo je okružno tužilaštvo u Los Anđelesu.

Vajnstin je suosnivač filmskog studija Miramax, koji je proizveo brojne filmske hitove, ali je studio bankrotirao u martu 2018.

Komentari

Vaš komentar