Italija ponovo otvara granice za turiste iz Srbije

Svet 25. feb 202214:03 > 14:3119 komentara
Izvor: N1/Nikola Kojić

Građanima Srbije od 1. marta ponovo će biti dozvoljen ulazak u Italiju uz posedovanje odgovarajućih kovid dokumenata, objavilo je Ministarstvo zdravlja Republike Italije. Odluka se odnosi na takozvana neesencijalna putovanja i važiće najmanje do 31. marta, navodi se u Uredbi tog ministarstva.

Za ulazak u Italiju iz Srbije biće potrebno priložiti jedan od sledećih dokumenata: potvrdu o vakcinaciji u poslednjih 270 dana, potvrdu o preležanom kovidu-19 u prethodnih 180 dana, negativan PCR test koji nije stariji od 72 sata ili negativan antigenski test ne stariji od 48 sati. Od vakcina koje su dostupne u Srbiji, Italija priznaje Fajzer, AstraZeneku i Modernu.

Povezane vesti:

Pre ulaska u Italiju neophodno je popuniti i obrazac za praćenje putnika – digital Passenger Locator Form (PLF), u digitalnom ili štampanom obliku.

Deca mlađa od šest godina biće izuzeta od obaveze da urade PCR ili antigenski test.

Izuzeće od obaveze posedovanja potvrde o vakcinaciji, dokaza o preležanoj bolesti ili negativnog rezultata testa odnosi se na sva lica koja privatnim prevoznim sredstvom prolaze u tranzitu preko teritorije Italije u periodu kraćem od 36 sati, uz obavezu da po isteku ovog perioda napuste teritoriju te države.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar