Ukrajinski i ruski zvaničnici pristali na sastanak, Zelenski nije optimista

Svet 27. feb. 202215:17 > 18:54101 komentara
Podeli:
Volodimir Zelenski
Izvor: Tanjug / Ukrainian Presidential Press Office via AP

Ukrajinski i ruski zvaničnici sastaće se u jednom mestu na beloruskoj granici sa Ukrajinom, saopštio je kabinet predsednika Volodimira Zelenskog.

Pregovori, prvi otkako je Rusija pokrenula invaziju na Ukrajinu prošle nedelje, biće održani bez preduslova i rezultat su telefonskog razgovora između Zelenskog i beloruskog predsednika, navodi se u saopštenju, a prenosi Rojters.

„Dogovorili smo se da se ukrajinska delegacija sastane sa ruskom delegacijom bez preduslova na ukrajinsko-beloruskoj granici, u blizini reke Pripjat“, naveo je Zelenski u saopštenju.

Ukrajinski predsednik je kasnije večeras u kratkoj televizijskoj izjavi potvrdio da će sastanak biti održan u ponedeljak, ali je dodao da nema velika očekivanja.

"Reći ću iskreno, kao i uvek: ne verujem baš u rezultat ovog sastanka, ali neka pokušaju. Da nijedan građanin Ukrajine ne bi sumnjao da ja, kao predsednik, nisam pokušao da zaustavim rat kada je postojala i mala šansa“, rekao je Zelenski.

"I dok su naši momci tu, tu je i predsednik, tu je i načelnik generalštaba, tu je premijer, tu je vojska, tu je vrhovni komandant. Svi ćemo braniti našu državu i svoje granice“, dodao je on.

Ranije danas Rusija je javila da su poslali delegaciju za pregovore sa Ukrajincima u Belorusiju, ali je Zelenski odbio da pregovara u toj zemlji navodeći da ona služi kao pozadinska baza za invaziju ruskih trupa na njegovu zemlju.

Zelenski je tada rekao da je spreman da razgovara sa Rusijom navodeći brojne druge zemlje kao mogućnsot.

Dešavanja u vezi sa invazijom na Ukrajinu pratite u našem BLOGU, iz minuta u minut.

Komentari

Vaš komentar