Ukrajinska novinarka: 89 zgrada u Kijevu pogođeno ili oštećeno od početka rata

Svet 12. apr. 202213:42 > 16:13
Podeli:
Izvor: N1

Novinarka Pavlina Vasilenko koja je u Ukrajini, izjavila je u emisiji N1 studio Live da su posledice rata vidljive na svakom koraku u Kijevu, a da je 89 zgrada uništeno ili oštećeno od početka rata u prestonici Ukrajine.

Ona se vratila u Kijev iz Kremenčuka, grada u unutrašnjosti, a razlog je taj što su se ruske trupe povukle i tako se dosta stanovnika Kijeva vratila u svoj grad.

Povezane vesti

„Odlučila sam da se vratim, jer je ovde moj dom, i ovde radim. U povratku smo išli kolima, putevi su prohodni, normalno je da na ulascima u grad postoje kontrolni punktovi. Vojnici proveravaju fotografije putnicima, proveravaju šta ima u kolima, i nakon toga se nastavlja put. U Kijev se vratilo puno ljudi, neki su se vratili čak i iz inostranstva. Odlučili su se ipak da žive u svojim kućama i stanovima“, kaže Vasilenko.

Prenela je savete gradonačelnika Kijeva Vladimira Klička koji je poručio onima koji su morali da napuste ovaj grad, da nije najpametnije da se svi odjednom vrate, jer postoji mogućnost novog napada na prestonicu Ukrajine.

Kaže da se posledice rata vide na svakom koraku, kao i da živi neposredno pored jednog aerodroma.

"Na našu srću, on nije gađan raketama, alisu posledice vidljive u drugim delovima grada. Zgrade su srušene, i građani koji su tu imali stanove, više ne mogu da žive u njima. Prema podacima, 89 zgrada u ovom gradu je pogođeno ili je oštećeno.

Navodi da je u toku akcija razminiranja područja u i oko Kijeva.

Nada se da će nakon završetka rata svi oni koji su ostali bez domova dobiti pomoć i nove objekte gde bi mogli da žive.

Konstatuje da je najteža situacija u Marijupolju, kao i da je veliki broj civilnih žrtava u ovom gradu.

Sve vesti u vezi sa Ukrajinom čitajte u našem BLOGU UŽIVO i na stranici RAT U UKRAJINI.

Komentari

Vaš komentar