Uhapšena žena zbog ubistva dvoje dece pronađene u koferima

Svet 15. sep 202210:38
žena ubica dece u koferima
Izvor: Yonhap via REUTERS

Novozelandska policija saopštila je da je Južna Koreja uhapsila ženu osumnjičenu da je ubila dvoje dece čija su tela pronađena u koferima u avgustu, objavio je BBC. 

Reč je o slučaju koji je potresao Novi Zeland, a tela su otkrili stranci koji su kupili ormar iz skladišta u Oklendu.

U njemu su pronašli kofere s telima ubijene dece koja su navodno u njima bila godinama. Korejska policija rekla je da su žrtve imale sedam i 10 godina.

POVEZANE VESTI:

Novi Zeland je zatražio izručenje žene iz Južne Koreje.

Policija je rekla da je poslednje tri nedelje blisko sarađivala s južnokorejskim vlastima u potrazi za ženom u 40-ima, nakon što je prošlog meseca objavila da veruje da se žena nalazi u Južnoj Koreji.

Usredsedeili su se na nju nakon što su uspeli da identifikuju decu, čija imena nisu otkrivena.

Policijski agenti pronašli su u četvrtak ujutro ženu korejskog porekla kako se skriva u stanu u gradu Ulsanu. Za njom je bila raspisana globalna Interpolova poternica.

Lokalni mediji izvestili su da se veruje da je osumnjičena u srodstvu s decom. Pišu da je porodica nekoliko godina živela u Oklendu i da je otac dece umro pre njihove smrti.

Prema navodima policije, porodica koja je početkom avgusta pronašla tela nije imala nikakve veze sa smrću te dece i pretrpela je agoniju nakon otkrića.

Komentari

Vaš komentar