Ubio suprugu kobrom, dobio doživotnu kaznu

Svet 14. okt. 202111:461 komentar
Podeli:
kobra, zmija
Izvor: Pixabay

Indijac koji je proglašen krivim za ubistvo supruge ujedom kobre dok je spavala, dobio je retko dosuđivanu kaznu dvostrukog doživotnog zatvora.

Soraj Kumar (28) uhapšen je prošle godine u svojoj kući u južnoj državi Kerali nakon što mu je supruga umrla od ujeda zmije.

Sud u okrugu Kolam ove je nedelje proglasio Kumara krivim za ubistvo i trovanje njegove supruge (25), kao i za raniji pokušaj ubistva pomoću druge zmije otrovnice, izvestio je pravni portal Live Law.

Sudija M Manoj osudio je Kumara na dve uzastopne doživotne kazne, ali nije prihvatio zahtev tužilaštva za smrtnom kaznom s obzirom na njegovu dob i mogućnost reforme, izvestili su domaći mediji.

Žena je doživela smrtonosni ujed u maju 2020. dok je bila na lečenju od ujeda zmije samo nekoliko nedelja ranije, što je izazvalo sumnje u njenoj porodici.

Njena porodica tvrdila je da ih je njen suprug maltretirao zbog miraza.

Istrage su pokazale da Kumar stoji iza oba pokušaja – skovao je plan koji uključuje iznajmljivanje zmija i pretraživao je internet o njihovim ujedima.

Indijski vrhovni sud nedavno je upozorio na trend ubistava ujedima zmija u predmetu u kojem je odbio jemstvo za ženu i njenog ljubavnika optuženih da su koristili kobru da ubiju njenu svekrvu u svernoj državi Rajasthan 2019.

Komentari

Vaš komentar