U Tokiju novi najveći dnevni broj zaraženih koronavirusom od početka pandemije

Svet 28. jul. 202113:541 komentar
Podeli:
Izvor: REUTERS/Kim Kyung-Hoon

Domaćin Olimpijskih igara Tokio u sredu je zabeležio najveći dnevni broj slučajeva kovid-19 od izbijanja pandemije, sa brojem novozaraženih koji je premašio 3.000, naveli su japanski izvori za tokijske Kyodo News.

Prethodni rekord zabeležen je u utorak kada je otkriveno 2.848 zaraza koronavirusom uprkos vanrednom stanju u Tokiju i okolnim provincijama, uvedenom radi zaustavljanja širenja virusa.

Povezane vesti

Do porasta broja infekcija dolazi u vreme dok je Tokio domaćin Olimpijskih i Paraolimpijskih igara pod strogim epidemiološkim merama, ali zaraza se širi i među službenicima i sportistima.

U sredu je među olimpijskim osobljem zabeleženo najmanje 16 slučajeva koronavirusa, a među zaraženima nije bilo sportista, a do sada je zabeleženo ukupno 169 slučajeva koronavirusa.

U pokrajinama Tokio, Kanagava i Čiba beleži se porast broja slučajeva kovid-19 zbog delta varijante virusa. Provincije Kanagava, Saitama i Čiba razmatraju da traže od centralne vlade proširenje vanrednog stanja u ovim oblastima zbog sve većeg broja zaraženih.

Ranije su stručnjaci upozorili da bi delta soj, koji je prvi put otkriven u Indiji, mogao izazvati alarmantan talas sa vrhuncem oko 3. avgusta, pet dana pre kraja Olimpijskih igara.

Od početka pandemije u Japanu je zabeleženo 875.506 slučajeva koronavirusa, kao i 15.137 smrtnih slučajeva.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar