U Rusiji novi najveći dnevni broj umrlih od kovida do sada – čak 780

Svet 13. jul. 202115:452 komentara
Podeli:
Izvor: OLGA MALTSEVA / AFP

Rusija je u protekla 24 sata zabeležila 780 smrtnih slučajeva od posledica koronavirusa, što je još jedan dnevni rekord od početka pandemije, a ukupni broj smrtnih slučajeva u celoj zemlji povećao se na 144.492.

Vlasti su saopštile da je nedavni porast slučajeva i smrtnih slučajeva u Rusiji posledica Delta varijante koronavirusa, koja se smatra zaraznijom i teže izlečivom.

Povezane vesti

U današnjem izveštaju o epidemiološkoj situaciji navodi se da su tokom proteklog dana registrovana 24.702 nova slučaja, pa je ukupan broj zaraženih povećan na 5,83 miliona. Broj aktivnih slučajeva u Rusiji trenutno je 452.469.

Ukupno se oporavilo 5,23 miliona ljudi, među kojima 19.566 u poslednja 24 sata.

U junu su zvaničnici nekoliko ruskih regiona, uključujući Moskvu i Moskovsku oblast, naredili obveznu vakcinaciju za zaposlene u različitim sektorima, te uveli kazne za nepoštovanje mera.

U Moskvi su najavljene dodatne mere, uključujući ograničenja za posete restoranima, zabavnim i sportskim objektima.

U julu je u glavnom gradu Rusije uvedeno više mera kako bi se zaustavio porast broja obolelih, uključujući obaveznu izolaciju i PCR testove za osobe koje pate od respiratornih infekcija.

Zvaničnici pripremaju rezervne opcije za pacijente s kovid-19 kako bi sprečili krizu u zdravstvenom sistemu, a zaključavanje se smatra krajnjom opcijom i biće uvedeno samo ako druge mere ne budu uspešne.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar