U kući ubice iz San Hozea pronađeni pištolji, puške i 25 hiljada metaka

Svet 30. maj. 202118:402 komentara
Podeli:
San Hose, Kalifornija, ubistvo, policija
Izvor: REUTERS/Peter DaSilva

Masovni ubica iz Kalifornije Semjuel Kesidi, koji je ubio devet svojih kolega u javnom saobraćajnom preduzeću u San Hozeu, kod kuće je skladištio oružje i 25 hiljada metaka.

Istražitelji su pronašli 12 pištolja, 32 automatske puške, kante benzina i Molotovljeve koktele u Kesidijevoj kući u San Hozeu, saopštila je policija, piše „Glas Amerike“.

Kesidi je isplanirao da svoju kuću zapali u isto vreme dok je na radnom mestu ubijao svoje kolege, pa je na šporet stavio hemikaliju koja je trebalo da se zagreje i zapali sve okolo, a pored šporeta su bili i meci, rekao je za AP Dejvid Rasel iz policije.

Povezane vesti:

Rasel je rekao da su tri pištolja bila registrovana na Kesidija, a za ostale komade oružja nije poznato da li su legalno kupljeni.

Kesidi je počinio samoubistvo pošto je ubio devet svojih kolega, starosti od 29 do 63 godine, u javnom saobraćajnom preduzeću gde je radio 20 godina.

Motiv masakra je i dalje nepoznat.

Iako su neki svedoci ubistva rekli da je Kesidi pucao na određene kolege, policija je saopštila da je „jasno da je Kesidi planirao da ubije što više ljudi“.

Njegov otac, Džejms Kesidi, kazao je za novine Merkjuri njuz da je Semjuel bio bipolaran. Rekao je da nema opravdanja za to što je uradio i izvinio se porodicama žrtava.

Sesilija Nelms, Kesidijeva bivša supruga, kazala je da je on pre deset godina govorio da će ubiti neke ljude, kao i da je bio besan zbog zaduženja koje je dobijao, a smatrao ih nezasluženim.

Službenici Uprave carina su ga, kada se vraćao sa Filipina 2016, uhvatili sa knjigom o terorizmu i sveskom u koju je zapisivao koliko mrzi kolege iz javnog saobraćajnog preduzeća. Ali, tada nije zadržan u policiji, a nije poznato ni zašto su ga službenici carine zadržali.

U belešci u koju je AP imao uvid navodi se da su ga nadležni pitali da li je imao probleme sa kolegama na poslu, što je porekao. Navodi se i da je uhapšen 1983. u San Hozeu zbog ometanja službenog lica.

Predsednik sindikata zaposlenih u saobraćaju rekao je da je planirano disciplinsko saslušanje Kesidija zbog rasističkih komentara.

Napad u San Hozeu jedan je u nizu masovnih ubistava koja su sve češća u poslednje vreme u Americi, nakon zatvaranja uzrokovanog pandemijom. Od 2006. godine u SAD je registrovano 14 masovnih ubistava na radnim mestima.

Komentari

Vaš komentar