U Grčkoj uhapšena i kažnjena španska studentkinja zbog organizovanja zabave

Svet 31. mar 202118:452 komentara
Podeli:
Izvor: Louisa GOULIAMAKI / AFP

Španska studentkinja kažnjena je u Solunu sa 3.000 evra zbog organizovanja zabave kojoj su prisustvovala 52 gosta, čime je prekršila mere protiv koronavirusa. Dvadesetjednogodišnja Španjolka koja je u Grčkoj u okviru studenstke razmene, uhapšena je rano jutros posle prijave komšija.

Svi gosti su kažnjeni sa po 300 evra zbog kršenja ograničenja, dok je domaćici, osim novčane, izrečena i uslovna zatvorska kazna.

Povezane vesti

Sud je proglasio krivom za kršenje propisa za sprečavanje širenja bolesti i kršenje mira i osudio je na šest meseci i 10 dana zatvora, uslovno na tri godine.

Jedna gošća, koja je rekla da je bila u Grčkoj samo mesec dana i nije shvatila da postoje mere zaključavanja, puštena je posle suđenja.

Grčka je pod ograničenjem od početka novembra, jer vlasti pokušavaju da zaustave ponovni porast zaraze i smrtnih slučajeva od posledica koronavirusa.

Ograničenja su zaustavila maloprodajni sektor, zabranila okupljanja, građani mogu da napuštaju svoje domove samo iz određenih razloga, nošenje maski je obavezno u svim zatvorenim i otvorenim javnim površinama.

Uprkos tim merama, Grčka je juče zabeležila rekordno visok broj novih dnevnih infekcija, 4.340 i 72 smrtna slučaja.

Sistem zdravstvene zaštite je pod velikim opterećenjem, a mnoga odeljenja intenzivne nege su popunila kapacitete.

Od početka pandemije, zemlja od oko 11 miliona stanovnika zabeležila je oko 260.000 infekcija i nešto više od 8.000 smrtnih slučajeva.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar