U artiljerijskom napadu na bolnicu u Siriji 16 poginulih

Svet 12. jun. 202121:503 komentara
Podeli:
Izvor: NAYEF AL-ABOUD / AFP

Najmanje 16 ljudi, uključujući 11 civila, ubijeno je u Siriji u artiljerijskim napadima na grad Afrin, gde je pogođena bolnica u sektoru pod kontrolom proturskih pobunjenika, javila je Sirijska opservatorija za ljudska prava.

Jedan lekar, troje zaposlenih u bolnici, tri žene i jedno dete, ali i jedan pobunjenički komandant su među žrtvama granatiranja u kome je pogođena bolnica Al-Šifa, navela je Opservatorija.

Povezane vesti

Na meti granata bilo je više kvartova grada i pogođena je bolnica, rekao je za Frans pres direktor Opservatorije Rami Abdel Rahman.

„Najveći broj žrtava stradao je u napadu na bolnicu“, navela je ta nevladina organizacija, dodajući da bi broj mrtvih mogao da raste zato što ima veliki broj ranjenih.

Gađano je iz teritorija na severu provincije Alep gde se nalaze milicije verne Iranu i sirijskim vlastima, blizu zona kurdskih snaga, navela je Opservatorija.

U saopštenju su Sirijske demokratske snage, glavna koalicija u kojoj su većinom Kurdi, demantovala bilo kakvu umešanost u napade.

Kurdski region Afrin, koji se nalazi u provinciji Alep, zauzele su u martu 2018. turske snage i sirijske snage koje oni podržavaju, izbacivši odatle glavne kurdske milicije.

Kao i sve teritorije koje drže proturski pobunjenici, taj sektor je takođe redovno na meti ciljanih ubistava, atentata ili eksplozija.

Komentari

Vaš komentar