Turska pozvala grčkog ambasadora: Negodovala zbog tretmana Galatasaraja u Atini

Svet 13. jul. 202120:521 komentar
Podeli:
Izvor: Pixabay

Ministarstvo spoljnih poslova Turske pozvalo je grčkog ambasadora Mihael-Hristosa Dijamesisa da bi iskazalo negodovanje zbog lošeg postupanja kojem je u ponedeljak bio izložen turski fudbalski klub Galatasaraj na Međunarodnom aerodromu u Atini. Spor oko procedura protiv koronavirusa doveo je do otkazivanja prijateljske fudbalske utakmice zakazane za utorak, a turski Galatasaraj ukazao je juče na diskriminaciju, grub i nepravedan tretman grčkih zvaničnika na aerodromu.

Grčki službenici odbili su PCR testove igrača turskog kluba, zahtevajući nove testove na koronavirus, objavio je Galatasaraj u ponedeljak, što je kasnije dovelo do otkazivanja utakmice s grčkim Olimpijakosom.

Takođe, grčki službenici primorali su ih da čekaju na aerodromu dva sata iako su završili sve procedure, kazali su iz Galatasaraja.

Galatasaraj je saopštio da je meč otkazan zbog neprihvatanja njihovih PCR testova i grubog ponašanja grčkih službenika, nakon čega su se vratili letom u Tursku.

„Galatasaraj, klub koji na svom dresu nosi zastavu Turske s ogromnim ponosom i koji je mnogo puta predstavljao Tursku u Evropi, prvi put je doživeo ovakvo nepoštovanje. Očekujemo izvinjenje u ime naše države od grčkih zvaničnika zbog tretmana koji je bio u suprotnosti sa ljudskim pravima“, naveo je turski klub.

Komentari

Vaš komentar