Tramp tužio Tviter, Fejsbuk i Gugl

Svet 07. jul. 202121:2220 komentara
Podeli:
Izvor: Tanjug/AP Photo/Tony Dejak

Bivši američki predsednik Donald Tramp objavio je da je podneo tužbe protiv Tvitera, Fejsbuka i Gugla i njihovih direktora jer "sputavaju objave konzervativnih stanovišta". 

Tramp, smatrajući da je žrtva cenzure, grupne tužbe je podneo u federalnom sudu na Floridi, tražeći odštetu.

Bivšem republikanskom predsedniku ranije ove godine zabranjen je pristup društvenim mrežama jer je lažno tvrdio da je njegov izborni poraz rezultat prevare, što je odbacilo nekoliko sudova, zvaničnika saveznih država, ali i članova njegove vlade.

Zabranjen mu je pristup Tviteru, na Fejsbuku je suspendovan najmanje do 2023. godine, a na Jutjubu dok se ne utvrdi da se smanjio rizik od podsticanja nasilja.

Stotine Trampovih pristalica 6. januara upale su u američki Kapitol u Vašingtonu nakon što je Tramp u svom žestokom govoru u blizini Bele kuće ponovio svoje lažne tvrdnje o izbornoj prevari, piše Rojters.

Tramp je svoju tužbu prozvao „prekrasnim razvojem za slobodu govora“.

Na konferenciji za medije iz svog golf kompleksa u Bedminsteru u saveznoj državi Nju Džersi, Tramp je napao društvene mreže i demokrate koje optužuje za širenje dezinformacija.

„Želimo zaustavljanje brisanja sadržaja, ućutkivanja, stavljanja na crnu listu, proterivanja i otkazivanja koje vam je poznato“, dodao je bivši američki predsednik.

Komentari

Vaš komentar