Tramp pokreće društvenu mrežu – da se „odupre tiraniji tehnoloških giganata“

Svet 21. okt. 202107:47 > 17:3311 komentara
Podeli:
Donald Tramp
Izvor: Tanjug / AP, Seth Wenig, File

Bivši predsednik SAD Donlad Tramp najavio je da će pokrenuti sopstvenu društvenu mrežu "Truth Social" pošto je u januaru isključen sa Tvitera, Fejsbuka i Jutjuba, koji su ga optužili da je preko tih platformi podsticao pristalice na nasilje preko tih platformi pre napada na Kongres.

„Formirao sam Truth Social i Trump Media and Technology Group (TMTG) da se oduprem tiraniji tehnoloških giganata“, rekao je Tramp u saopštenju i precizirao da će njegova platforma biti pokrenuta u prvom tromesečju 2022. godine.

Velike kompanije u Silicijumskoj dolini upotrebile su svoju jednostranu moć da ućutkaju glasove neslaganja u Americi, dodao je Tramp.

Republikanski milijarder isključen je sa Fejsbuka, Tvitera i Jutjuba posle napada na Kongres SAD 6. januara, koji su sprovele njegove pristalice za vreme ceremonije potvrdjivanja pobede Džozefa Bajdena na predsedničkim izborima.

Pre isključivanja Tramp je imao gotovo 89 miliona pratilaca na Tviteru preko koga je objavljivao veliki broj predsedničkih odluka, imao je 35 miliona pratilaca na Fejsbuku i 24 miliona na Instagramu.

Platforma „Truth Social“ biće dostupna u beta verziji na poziv od novembra 2021. godine, navodi se u saopštenju, dok će Trampova nova medijska grupa TMTG takođe imati video servis na zahtev sa zabavnim programima i podkastima.

Komentari

Vaš komentar