Tim SZO nastavio istragu u Vuhanu, poseta Centru za kontrolu bolesti

Svet 01. feb 202109:49
Izvor: Tanjug/AP Photo/Ng Han Guan

Tim Svetske zdravstvene organizacije, koji istražuje poreklo pandemije koronavirusa, posetio je Centar za kontrolu bolesti koji je imao ranu ulogu u upravljanju tom krizom.

Istraživači SZO-a stigli su prošlog meseca u Vuhan, glavni grad provincije Hubej, a u potrazi za zaključcima do sada su posetili bolnice u kojima su lečeni mnogi prvi pacijenti i pijacu morskih plodova, gde su se slučajevi infekcije tada nepoznatim virusom pojavili u decembru 2019.

Danas je tim SZO posetio Centar za kontrolu bolesti provincije Hubej, a prema rečima člana tima Petera Daška, sastanak je bio „dobar i važan“. Drugi detalji nisu izneti.

Povezane vesti:

U Kini, najnoviji slučajevi infekcije koronavirusom javljaju se uglavnom na hladnom severoistoku, gde su danas prijavljena 33 slučaja zaraze na nacionalnom nivou u tri provincije.

U januaru je u Kini prijavljeno više od 2.000 slučajeva kovid-19, a dvoje ljudi je umrlo od te bolesti i to su prvi smrtni slučajevi od kovida 19 prijavljeni u poslednjih nekoliko meseci.

Nastava u školama i dalje se odvija onlajn, a putovanja su drastično smanjena tokom meseca proslave lunarne Nove godine, i vlada nudi ljudima podsticaje kako bi se izbegla okupljanja u vreme praznika.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar