Surfer u Australiji preminuo nakon napada morskog psa

Svet 18. maj 202107:50
Podeli:
Izvor: pixabay.com

U napadu morskog psa, koji se dogodio u utorak ujutro na plaži u australijskoj istočnoj državi Novom Južnom Velsu, život je izgubio jedan surfer, objavile su državna policija i spasilačke službe.  

Policija navodi da su hitne službe bile pozvane na plažu Tancari, nekih 300 kilometara severno od Sidneja, oko 11,20 ujutro i da su „pronašle čoveka koji je pretrpeo kritične povrede gornjeg desnog bedra nakon što je bio napadnut tokom surfovanja“.

Čovek, za koga se procenjuje da je star oko 50 godina, bio je izvučen iz vode, a preduzete su mere oživljavanja, međutim, čovek je na licu mesta umro, objavila je u saopštenju policija.

Policija je navela da su potom zatvorene plaža Tancari, poznata i kao Plaža devet milja, i Glavna plaža Foster.

„Uprkos svim mogućim naporima pripadnika hitne službe i očevicima koji su se zatekli na mestu događaja, čovek nije mogao biti spašen“, navela je hitna služba Novog Južnog Velsa oko sat vremena nakon događaja, navodeći da su njeni pripadnici bili pozvani na plažu odgovarajući na poziv o napadu morskog psa.

Kobni napadi morskih pasa u australijskim vodama povećali su se osmostruko 2020. godine, što je tu godinu učinilo najsmrtonosnijom, zabeleženom od 1934. godine.

Prošle je godine bilo osam smrtonosnih napada morskog psa, navodi se u služenom registru zemlje koji prati te podatke.

Tokom nekih pedeset godina prosečno se događao jedan smrtonosni napad morskog psa godišnje, a 2019. se nije dogodio nijedan takav napad.

Komentari

Vaš komentar