Sudarila se dva aviona na aerodromu u Dubaiju, nema povređenih

Svet 22. jul. 202109:532 komentara
Podeli:
Izvor: Pixabay/InsightPhotography

Dva putnička aviona sudarila su se na pisti na Međunarodnom aerodromu u Dubaiju, a u incidentu nije bilo povređenih, javile su vlasti.

Sudarili su se avion niskobudžetske kompanije FlyDubai i kompanije Gulf Air sa sedištem u Bahreinu.

Kompanija FlyDubai saopštila je da je jedan od njegovih boinga 737-800 na putu za Kirgiziju imao „manji incident“ i bio primoran da se vrati na početni položaj. Kompanija je navela da su putnici prebačeni na let šest sati kasnije.

„FlyDubai će raditi sa vlastima da ispita incident“, saopštila je aviokompanija, navodeći da je u sudaru oštećen vrh krila jedne od letelica.

Druga kompanija, Gulf Air, saopštila je da je jedna od njenih letelica „pogođena kod repa letelicom druge aviokompanije“. Gulf Air nije naveo ime druge kompanije, ali je dodao da radi na tome da obezbedi putnicima druge letove da stignu do svojih konačnih odredišta.

Gulf Air prevozi putnike od Međunarodnog aerodroma u Dubaiju do svog centra Međunarodnog aerodroma Bahreina u Manami.

Uprava Međunarodnog aerodroma Dubai, najfrekventnijeg aerodroma za međunarodna putovanja pre pandemije koronavirusa, saopštila je da su zbog sudara bili primorani da zatvore jednu od svoje dve piste na dva sata. Kompanija je navela da operacije nisu pogođene tim zatvaranjem.

Komentari

Vaš komentar