Stanari još jedne zgrade na Floridi evakuisani zbog straha od rušenja

Svet 03. jul 202116:20
Podeli:
Florida, Majami, zgrada, evakuacija
Izvor: MIAMI DADE FIRE DEPARTMENT/Handout via REUTERS

Stanari jedne višespratnice u okolini Majamija napustili su zgradu kada je njena nebezbednost potvrđena inspekcijom podstaknutom smrtonosnim rušenjem stambene zgrade nekoliko kilometara dalje.

Inspekcijska provera podataka, pokrenuta posle rušenja zgrade „Čemplen tauers saut“ (Champlain Towers South) u obližnjem Surfsajdu otkrila je da su još u januaru kule „Krestvju“ sa 156 stanova u obližnjem Severnom Majami biču, ocenjene kao strukturno i instalaciono nebezbedne, saopštila je gradska vlast.

Povezane vesti:

Policija je zato prošle noći ogradila to područje i iselila stanare te zgrade stare 49 godina.

To je prva zgrada koja je evakuisana otkako su posle rušenja u Surfsajdu opštinski službenici širom Floride odnedavno počeli da ispituju stanje starijih visokih zgrada.

Vlasti Surfsajda su saopštile da su u ruševinama nađena još četiri tela što je broj poginulih povećalo na 22, a traga se za još 126 tela jer su neki za koje se mislilo da su zatrpani, javili da su u vreme nesreće bili drugde.

Zvaničnici nisu objavili detalje o strukturnim problemima koji su doveli do evakuacije zgrade čiji su stanari još 2017. godine prijavili milione dolara štete od uragana Irma. U pismu objavljenom pre manje od dve nedelje na internet stranici stambene zajednice, navodi se da su u toku popravke ili da se očekuje da uskoro počnu, posle mnogo odlaganja.

Jedan od stganara je rekao da se od uragana 2017. odvalio deo balkona na spratu iznad i pao na njegov balkon, da u toj zgradi liftovi često nisu radili i da su kanalizacione cevi zapušene, te je ionako planirao da se preseli, a sada ga je policija iselila, te je „zvanično postao beskućnik“.

Komentari

Vaš komentar