Srna: Sigal posetio ukrajinske zarobljenike u Donbasu, posmatrači i iz Srbije

Svet 10. avg 202212:4419 komentara
Podeli:
Izvor: PATRICK BAZ / El Gouna Film Festival / AFP

Američki glumac Stiven Sigal posetio je Donbas, zajedno sa međunarodnim posmatračima iz više država, između ostalog i iz Srbije, objavila je agencija Srna. Agencija dodaje da će Sigal na istoku Ukrajine snimiti dokumentarni film.

Pročitajte još:

Sigal je sa timom međunarodnih posmatrača i ruskim televizijskim kućama posetio selo Jelenovka jugozapadno od grada Donjecka, u kojem se nalazi zatvor za ukrajinske zarobljenike koji je 28. juna granatiran i u kojem je poginulo 40 ukrajinskih zarbobljenika, rekao je Srni Srđan Perišić iz Republike Srpske, koji je bio u timu „posmatrača“.

Prema njegovim rečima, u međunarodnom timu su bili i članovi iz Srbije, Italije, Francuske, Nemačke, Kine, Sirije i Nikaragve.

Perišić je rekao da su članovi tima u utorak razgovarali sa ukrajinskim zarobljenicima.

Rusija je optužila ukrajinske snage da je granatirala zatvor u kojem su poginuli ukrajinski borci, dok ukrajinske službe bezbednosti tvrde da iza napada stoji paravojna grupa „Vagner“.

Lider samoproglašene Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin, je posle susreta sa Sigalom rekao da glumac želi da promeni stav sveta prema ratu u Ukrajini.

On je potvrdio da je Sigal razgovarao sa ratnim zarobljenicima u pritvorskom centru Jelenovka.

Komentari

Vaš komentar