Severna Koreja lansirala u more neidentifikovani projektil

Svet 19. okt. 202107:48 > 11:283 komentara
Podeli:
Izvor: REUTERS/Kim Hong-Ji

Severna Koreja lansirala je u more neidentifikovani projektil, saopštila je južnokorejska vojska. Projektil je lansiran u more istočno od poluostrva, saopštila je vojska u Seulu, ne navodeći detalje.

Severna Koreja nedavno je izvela nekoliko proba, uključujući probu rakete dugog dometa, kao probu raketu za koju Pjongjang saopštio da je hipersonična.

Severna Koreja je pojačala svoj vojni arsenal uprkos medjunarodnim sankcijama uvedenim zbog nuklearnog naoružanja i balističkih raketa.

Prošle nedelje je severnokorejski lider Kim Džong Un okrivio Vašington za tenzije, uz ocenu da su Sjedinjene Američke Države „osnovni uzrok“ nestabilnosti na Korejskom poluostrvu.

Vojska SAD osudila lansiranje balističke rakete

Američka vojska osudila je lansiranje severnokorejske balističke rakete i apelovala na Pjongjang da se uzdrži od destabilizujućih koraka.“U toku smo da je sprovedeno lansiranje severnokorejske balističke rakete u Japanskom moru. Sprovodimo konsultacije sa Južnom Korejom i Japanom“, navodi se u saopštenju američke indo-pacifičke komande.

Lansiranje rakete nije neposredna pretnja američkom osoblju, teritoriji SAD ili teritoriji saveznika, poručila je takodje vojska SAD.

Severna Koreja je pojačala svoj vojni arsenal uprkos međunarodnim sankcijama uvedenim zbog nuklearnog naoružanja i balističkih raketa.

Komentari

Vaš komentar