Sebastijan Kurc će raditi za kompaniju osnivača PayPala

Svet 30. dec. 202113:242 komentara
Podeli:
Izvor: JOE KLAMAR / AFP

Bivši austrijski kancelar Sebastijan Kurc, koji se povukao sa dužnosti zbog optužbi za korupciju, radiće od iduće godine u Sjedinjenim Američkim Državama za investicionu kompaniju Thiel Capital, prenose u četvrtak austrijski mediji. 

List Kronen Zeitung i portal Heute objavili su da im je Kurc potvrdio da će od prvog kvartala 2022. raditi kao globalni strateg u toj kompaniji, koju je osnovao milijarder Peter Til.

Kurc (35) je početkom oktobra podneo ostavku na dužnost kancelara nakon novih optužbi za korupciju, a početkom decembra povukao se sa svih političkih dužnosti, uključujući i dužnost predsednika Austrijske narodne stranke.

Jedan je od deset ljudi osumnjičenih za korupciju zbog korišćenja javnog novca kako bi se manipulisalo ispitivanjima javnog mnjenja u njegovu korist, što mu je pomoglo da postane vođa stranke i kancelar 2017. godine. Kurc odbacuje sve optužbe.

Heute navodi, pozivajući se na izvore bliske Kurcu, da će bivši kancelar putovati na posao u SAD, dok će njegova porodica ostati u Evropi.

Til, rođen u Frankfurtu, jedan je od osnivača PayPala i smatra se političkim konzervativcem.

Komentari

Vaš komentar