SAD svojim misijama u Mjanmaru: Ko može neka napusti zemlju

Svet 31. mar. 202110:172 komentara
Podeli:
Izvor: REUTERS/Stringer

Američki Stejt Department naložio je osoblju diplomatske misije u Mjanmaru čije prisustvo nije neophodno da napusti tu državu zbog porasta nasilja.

U saopštenju se navodi da je nakon vojnog puča u Mjanmaru došlo do porasta nasilja u mnogim delovima države, javlja Anadolija.

Povezane vesti:

Stejt Department je naložio da članovi američke diplomatske misije, čije prisustvo nije neophodno, i njihove porodice već od danas počnu da napuštaju Mjanmar.

U saopštenju se još navodi da je i dalje na snazi upozorenje da se ne putuje u tu državu, te se apeluje na američke državljane da ne putuju u Mjanmar ukoliko nije neophodno.

Mjanmarska vojska je 1. februara ove godine izvela udar i preuzela vlast u zemlji pod izgovorom da su novembarski izbori bili neregularni.

Vojska je proglasila jednogodišnje vanredno stanje i uhapsila čelnike vlade, uključujući i mjanmarsku liderku Aung San Su Ći.

Masovni protesti protiv vojnog udara počeli su 6. februara. U nasilnim intervencijama vojske tokom protesta ubijeno je više od 500 ljudi.

Komentari

Vaš komentar