SAD saopštile: Moguće da je bilo i drugih žrtava u napadu dronom na ekstremiste

Svet 30. avg. 202110:024 komentara
Podeli:
Izvor: Tanjug/AP Photo/Khwaja Tawfiq Sediqi

SAD su saopštile da su u napadu njihovih snaga dronom na vozilo u Kabulu poginula dvojica ekstremista Islamske države, ali da je moguće da je bilo i drugih žrtava.

Neimenovani avganistanski zvaničnik rekao je prethodno da su u tom napadu američke vojske poginula tri deteta.

POVEZANE VESTI

Svedoci eksplozije su kazali da je nekoliko ljudi ubijeno ili ranjeno.

Portparol Centralne komande američke vojske Bil Urban naveo je noćas da su američki zvaničnici svesni izveštaja o civilnim žrtvama napada i dodao da je istraga u toku.

„Bili bismo veoma tužni zbog potencijalnog gubitka bilo kog nevinog života“, rekao je Urban.

Američki zvaničnici su u nedelju izjavili da su SAD izvele napad bespilotnom letelicom na vozilo sa „više bombaša samoubica“ avganistanskog ogranka grupe Islamska država koji su planirali da izvrše napad na aerodrom u Kabulu.

Neimenovani američki zvaničnik rekao je da je napad dronom izveden na vozilo izmedju dve zgrade kada su pojedinci vidjeni kako ubacuju eksploziv u njega.

Američki napad na vozilo izveden je dok SAD privode kraju istorijsku evakuaciju avionima iz Kabula pred istek roka za povlačenje američkih vojnika 31. avgusta.

To je drugi američki udar na pripadnike Islamske države u Avganistanu otkako je njen bombaš samoubica u četvrtak izveo napad kod aerodroma u Kabulu u kojem su poginule najmanje 182 osobe.

Komentari

Vaš komentar