Aleksej Navaljni prebačen u bolnicu u drugom zatvoru

Svet 19. apr. 202112:45 > 22:069 komentara
Podeli:
Izvor: REUTERS/Shamil Zhumatov

Ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni, koji treću nedelju štrajkuje glađu, prebačen je u bolnicu u drugom zatvoru, nakon što je njegov lekar upozorio da bi mogao ubrzo da umre, izjavio je advokat opozicionara.

Povezane vesti:

Navaljni je u nedelju prebačen iz zatvora istočno od Moskve u zatvorsku bolnicu u Vladimiru, gradu 180 kilometara istočno od prestonice, rekao je njegov advokat Aleksej Liptser nakon što ga je posetio danas popodne.

„Juče mu je bilo zaista loše. S obzirom na rezultate ispitivanja i njegovo ukupno zdravstveno stanje odlučeno je da se prebaci ovde. Uveče mu je postalo znatno gore“, rekao je Liptser.

Ruska zatvorska služba (FSIN) objavila je odluku o premeštanju Navaljnog tek jutros, navodeći u saopštenju da je pristao da uzima vitaminsku terapiju. Liptser je rekao da nije imao dovoljno vremena sa svojim klijentom da to potvrdi.

U saopštenju zatvorske službe je navedeno je zdravstveno stanje Navaljnog „zadovoljavajuće“.

Ali, lekar opozicionog lidera izjavio je u subotu da je prema rezultatima testova krvi koje su advokati opozicionog lidera dostavili porodici, nivo kalijuma dostigao „kritičnu tačku“, i da ozbiljni srčani problemi mogu da uslede svakog minuta, a mu je povećan i kreatinin, što znači da je oslabljena funkcija bubrega.

Komentari

Vaš komentar