Rusija: Oboren ukrajinski jurišni avion Su-25

Svet 30. apr. 202221:233 komentara
Podeli:
Izvor: Printscreen/HBB Defense Military/Ilustracija

Ruski sistemi protivvazdušne odbrane (PVO) oborili su ukrajinski jurišni avion Su-25 u Hersonskoj oblasti, izjavio je portparol ruskog Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov, javlja agencija RIA Novosti.

„Ruski sistemi PVO u rejonu naselja Červonji Jar, Hersonska oblast, oborili su u vazduhu Su-25 ukrajinskih vazduhoplovnih snaga. Takođe, uništene su dve ukrajinske bespilotne letelice iznad naselja Vladimirovka, a presretnuto je 12 raketa višecevnog raketnog sistema ‘Smerč’ u oblasti Kamenka Donjecke Narodne Republike“, rekao je Konašenkov.

Istovremeno, Oružane snage Ukrajine saopštile su da su ofanzivom vratile kontrolu nad četiri naselja u Harkovskoj oblasti.

Generalštab Oružanih snaga Ukrajine objavio je na Fejbuku da su pod ukrajinskom kontrolok naselja Verhnja Rohanka, Ruska Lozova, Slobidske i Prilesne, javlja dopisnik Ukrinforma.

Taj portal navodi da su u međuvremenu ruske trupe nastavile da "sprovode potpunu oružanu agresiju i ofanzivne operacije u istočnoj operativnoj zoni", a da je ruska vojska izvodila vazdušne i artiljerijske udare na grad Harkov.

Više o događajima u Ukrajini pročitajte u našem BLOGU ili na stranici Rat u Ukrajini.

Komentari

Vaš komentar