Rekordne kiše poplavile Seul, najmanje osam osoba poginulo

Svet 09. avg 202208:34 > 08:541 komentar
Podeli:
Izvor: Yonhap via REUTERS

Najmanje osam osoba poginulo je tokom noći u glavnom gradu Južne Koreje Seulu i metropolitanskoj oblasti, saopštile su vlasti u utorak, nakon što je jaka kiša prekinula struju i poplavila puteve i metro.

Na južni deo Seula pao je u ponedeljak kasno više od 100 mm kiše na sat, dok je u nekim delovima grada palo 141,5 mm, što je najgora kiša u poslednjih 80 godina, javili su lokalni mediji, pozivajući se na Korejsku meteorološku upravu (KMA).

U okrugu Gangnam, neke zgrade su poplavljene i bez struje, dok su automobili, autobusi i stanice metroa bili pod vodom, a ljudi zaglavljeni. Kiše su poplavile i neke prodavnice.

Štab je digao uzbunu na najviši nivo i zatražio od javnih i privatnih organizacija da prilagode radno vreme. Korejska meteorološka uprava je izdala upozorenja na jaku kišu u glavnom gradu i gradskom području, kao i delovima provincija Gangvon i Čungčeong.

Takva upozorenja se izdaju kada se predviđa da će padavine premašiti 60 mm u periodu od tri sata ili 110 mm za 12 sati. KMA očekuje da će se obilne padavine u centralnom delu zemlje nastaviti najmanje do srede.

Komentari

Vaš komentar