Putin rekao da Rusija želi da završi rat u Ukrajini što je pre moguće

Svet 16. sep 202216:5256 komentara
Izvor: Sputnik/Alexander Demyanchuk/Pool via REUTERS

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je indijskom premijeru Narendri Modiju da želi "što je moguće pre" da završi sukob u Ukrajini izrazivši razumevanje za "zabrinutost" Indije oko tog pitanja.

Pročitajte još:

„Znam vaš stav oko sukoba u Ukrajini, vašu zabrinutost… Uradićemo sve moguće da se sve završi najbrže što je moguće“, rekao je Putin u razgovoru sa Modijem tokom Samita Šangajske organizacije za saradnju u Samarkandu u Uzbekistanu.

„Nažalost“, dodao je Putin, „suprotstavljena strana, vođe Ukrajine, odbila je svaki pregovarački proces i rekla da želi da postigne ciljeve vojnim putem, na bojnom polju“, prenela je ruska televizija.

Indijski premijer je rekao Putinu: „Ekselencijo, znam da nije vreme za rat“, prenela je indijska televizija.

To je prvi direktan susret te dvojice lidera od početka ruske invazije u Ukrajini.

Modi je istakao značaj „demokratije, diplomatije i dijaloga“, i rekao da će s Putinom razgovarati o „načinu za unapredjenje puta mira“.

Indija se uzdržala od izričite osude ruske invazije Ukrajine koja je izazvala skok cena nafte i drugih osnovnih proizvoda, podseća Frans pres.

Nju Delhi je nazvao Moskvu „neophodnim stubom“ indijske spoljne politike zbog njenog strateškog partnerstva za nacionalne bezbednosti.

Putin je rekao da se odnosi Indije i Rusije „razvijaju“ i da dve zemlje imaju „privilegovano partnerstvo“.

Komentari

Vaš komentar