Protest zdravstvenih radnika u Atini zbog obavezne vakcinacije

Svet 02. sep. 202115:227 komentara
Podeli:
Izvor: Tanjug/P Photo/Thanašis Stavrakis

Više stotina grčkih zdravstvenih radnika protestovalo je u Atini zbog obavezne vakcinacije protiv koronavirusa svih zaposlenih u njihovom sektoru.

Na protestu ispred Ministarstva zdravlja u centru Atine okupilo se oko 400 demonstranata koji navode da nisu protiv vakcinacije, već odluke da ona bude obavezna, jer će dovesti do manjka zdravstvenih radnika.

Povezane vesti

Oni su potom prošetali do zgrade parlamenta Grčke, sa više od deset vozila hitne pomoći čiji su vozači uključili sirene.

Novi propis, koji je danas stupio na snagu, predviđa neplaćenu suspenziju sa posla svakog zdravstvenog radnika koji nije vakcinisan ili izlečen od zaraze koronavirusom u poslednjih šest meseci.

Vlada tvrdi da je ta mera, koja se odnosi na sve zdravstvene radnike u javnom i privatnom sektoru i na zaposlene u domovima za negu starih i nemoćnih, neophodna radi zaštite najugroženijih u vreme trećeg talasa naglog rasta broja infekcija u zemlji.

U Grčkoj je potpuno imunizovano oko 5,7 od 11 miliona stanovnika.

Broj novih infekcija i smrtnih ishoda od koronavirusa u porastu je tokom leta, a broj obolelih u bolnicama počinje da vrši jak pritisak na zdravstveni sistem.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar