Predsednik MOK stigao u Tokio, Olimpijske igre bez publike sve izvesnije

Svet 08. jul 202109:54 > 15:531 komentar
Podeli:
tokio 2020 olimpijske igre
Izvor: REUTERS/Kim Kyung-Hoon

Predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomas Bah doputovao je u Tokio, u vreme kada se očekuje proglašavanje novog vanrednog stanja u Tokiju i zabrane prisustva navijača na Olimpijskim igrama zbog širenja koronavirusa.

Bah je izbegao kamere na aerodromu „Haneda“ i otišao u sedište MOK-a u Tokiju, koje je smešteno u hotelu sa pet zvezdica u centru grada. Očekuje se da će ostati u samoizolaciji naredna tri dana, prenio je AP.

Bah je stigao samo dve sedmice pre početka odloženih Olimpijskih igara. MOK i organizatri pokušavaju da osiguraju održavanje takmičenja tokom pandemije uprkos protivljenju japanske javnosti i zdravstvene zajednice.

Vladini zvaničnici predložili su plan o proglašavanju vanrednog stanja u Tokiju od ponedeljka do 22. avgusta. Olimpijske igre počinju 23. jula i zatvaraju se 8. avgusta.

Glavni fokus je na zahtevu da se zatvore kafići, restorani i karaoke barovi koji služe alkohol. Očekuje se da će stanovnici Tokija dobiti naređenje da ostanu kod kuće i prate takmičenje na televiziji.

Komentari

Vaš komentar