Portparol grčke Vlade podneo ostavku

Svet 28. feb. 202119:211 komentar
Podeli:
zastava Grčke
Izvor: Freeimages.com/ Jonte Remus

Portparol grčke Vlade Kristos Tarantilis podneo je ostavku pozivajući se na "porodične razloge", dok su vlasti na meti kritike zbog afera o silovanju maloletnika.

Tarantilis (57) je u pismu upućenom premijeru Kirijakosu Micotakisu naveo da iz porodičnih razloga ne može više da bude portparol Vlade, ali da će ostati poslanik vladajuće konzervativne Nove demokratije.

Tarantilis je portparol postao pre manje od dva meseca, početkom januara tokom kozmetičke rekonstrukcije Vlade, a na tom mestu će ga naslediti Aristotelija Peloni, njegova dosadašnja zamenica.

Desničarska vlada je na meti kritika opozicije i medija koji optužuju vlast da žele da zataškaju slučaj smenjenog direktora grčkog Narodnog pozorišta Dimitris Linjadis, koga je imenovala Vlada. On je u pritvoru, optužen za dva silovanja maloletnika.

Levičarska opozicija i mediji zahtevaju ostavku ministarke kulture Line Mendoni koja je imenovala Linjatisa za direktora pozorišta.

U Grčkoj se poslednja dva meseca povećava broj prijava i istraga slučajeva seksualng zlostavljanja u oblasti sporta i kulture.

Komentari

Vaš komentar