Policijski čas u Holandiji ostaje na snazi do aprila

Svet 08. mar. 202120:372 komentara
Podeli:
Izvor: REUTERS/Piroschka Van De Wouw

Premijer Holandije Mark Rute objavio je u ponedeljak da policijski čas mora ostati na snazi najmanje do 31. marta, u cilju sprečavanja širenja koronavirusa.

Izuzeci će biti učinjeni od 15. do 17. marta, kako bi nacionalni izbori mogli da se održe kako je planirano, prenosi Rojters.

Pročitajte još:

Ne bi bilo pametno da sada ublažavamo mere, rekao je Rute i dodao da bi neka prilagođavanja mogla biti učinjena tokom uskršnjih praznika i postepenim povećanjem broja vakcinisanih tokom leta.

Broj inficiranih koronavirusom je stabilizovan protekle nedelje, uz blagi rast u februaru, što zdravstveme vlasti tumače novim sojevima virusa koji su zarazniji.

Policijski čas traje od 21 sat do 4.30 ujutro, a kada je uveden pre šest nedelja doveo je do višednevnih nemira i demonstracija.

Narednog meseca restoranima i barovima moglo bi biti dozvoljeno da služe goste na terasama, ukoliko broj obolelih počne da pada u naredne tri nedelje, najavio je Rute.

Javna okupljanja i dalje su zabranjena, privatne posete su ograničene na jednu osobu, a savet vlasti je da se izbegavaju bilo kakva međunarodna putovanja koja nisu neophodna bar do 15. aprila, rekao je premijer.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar