Policija u Los Anđelesu pucala na napadača, slučajno ubila devojčicu u kabini

Svet 24. dec. 202110:53 > 18:281 komentar
Podeli:
Izvor: AP Photo/Ringo H.W. Chiu

Devojčica od 14 godina ubijena je u kabini za presvlačenje u jednoj prodavnici u Los Anđelesu kada je policija pucala na osumnjičenog napadača, saopštile su vlasti.

Nesreća se dogodila u četvrtak kada je metak ispaljen na napadača probio zid kabine i usmrtio tinejdžerku.

Policija je ubila i napadača, koji je prema rečima svedoka napao ženu katancem za bicikl i pretio da će baciti stvari sa sprata prodavnice u prepunom tržnom centru.

Policajci su došli u prodavnicu na poziv i pucali na napadača koji je odmah preminuo, ali je jedan od metaka prošao kroz gipsane zidove iza muškarca i usmrtio devojčicu koja je bila u kabini sa svojom majkom, saopštila je policija. Istražitelji nisu utvrdili da li je devojčica bila u svlačionici pre nego što je nasilje počelo ili je utrčala da se sakrije, rekao je šef lokalne policije Mišel Mur.

"Ovaj haotičan incident koji je rezultirao smrću nevinog deteta je tragičan i poražavajući za sve umešane", rekao je Mur i obećao "temeljnu, potpunu i transparentnu istragu".

Istražitelji utvrđuju da li je napad bio nasumičan ili ciljani.

Napadnuta žena je prebačena u bolnicu sa ranama na glavi, rukama i licu, rekao je portparol vatrogasne službe Nikolas Prange.

Identiteti stradale tinejdžerke, napadača i povređene žene nisu saopšteni.

Komentari

Vaš komentar