Pokušao vozilom da uđe u sedište CIA, agenti ga upucali

Svet 04. maj. 202108:211 komentar
Podeli:
Sedište CIA
Izvor: NBC News via REUTERS

Agenti američkog Federalnog istražnog biroa (FBI) otvorili su u ponedeljak uveče vatru na muškarca ispred sedišta Centralne obaveštajne agencije (CIA) u Lengliju u Virdžiniji.

Vlasti navode da je muškarac oko 18 časova po lokalnom vremenu pokušao vozilom da uđe u objekat, ali da nije uspeo da prođe glavni ulaz koji je smešten daleko od zgrade agencije.

Agenti su pokušali da pregovaraju s muškarcem satima i naposletku su odlučili da uklone njegov automobil. Vozač je navodno izašao iz automobila s oružjem i tada je upucan od agenata. Njegovo zdravstveno stanje trenutno nije poznato.

Postoje izveštaji da je muškarac rekao da je u automobilu imao eksploziv, ali za to nema potvrde. Službenici FBI, takođe, navode da je muškarac možda bio mentalno poremećen i da je moguće da je u prošlosti pokušao da uđe u kampus CIA.

„FBI ozbiljno shvata sve incidente pucanja koji uključuju naše agente ili članove radne grupe. Proces revizije je temeljan i objektivan i sprovodi se onoliko brzo koliko je  moguće u datim okolnostima“, navodi se, između ostalog u saopštenju.

Bezbednosne mere u vladinim zgradama u okolini Vašingtona izuzetno su pooštrene ove godine od nereda na američkom Kapitolu u januaru. U aprilu je policajac Kapitola ubijen, a još jedan povređen kada je muškarac pokušao da udari svojim automobilom u barijeru koja okružuje zgradu Kongresa i sedište zakonodavnog ogranka američke savezne vlade.

Komentari

Vaš komentar