Pao avion koji je prevozio fudbalere u Brazilu, poginulo šest osoba

Svet 24. jan. 202117:01 > 17:161 komentar
Podeli:
Freeimages (ilustracija)

Nova tragedija zadesila je svet fudbala, nakon što su igrači brazilskog niželigaša Palmasa poginuli u padu aviona.

U padu aviona koji je prevozio fudbalere ovog kluba na utakmicu poginula su četiri prvotimca ovog kluba, kao i predsednik Lukas Meira i pilot, prenosi Nova.rs.

Prema informacijama do kojih su došli mediji iz Južne Amerike, fudbaleri ovog kluba krenuli su na utakmicu u Gojaniju čarter letom, gde je trebalo da učestvuju na meču “Zelenog kupa” protiv Vila Nove.

Avion, u kom se u tom trenutku nalazila četiri fudbalera Palmasa, pao je nedugo po poletanju iz za sada neutvrđenih razloga nešto posle 8:15 po lokalnom vremenu.

U tragediji su život izgubili fudbaleri Lukas Praksedes, Giljerme Noe, Raule i Markus Molinari, kao i pilot Vagner.

“Sa žaljenjem obaveštavamo javnost da u padu aviona nije bilo preživelih. U ovo vreme bola i tuge, klub bi zamolio sve za molitve za rođake poginulih, kojima će pomoći na svaki mogući način”, navedeno je u saopštenju Palmasa.

Ovo je druga velika tragedija koja uključuje pad aviona sa fudbalerima neke brazilske ekipe. Prethodno, u novembru 2016. avion koji je prevozio fudbalere Šapekoensea na meč finala Kopa Sudamerikana srušio se u Kolumbiji, i tom prilikom poginula je 71 osoba od 77, koliko je ukupno bilo prisutno na letu.

Komentari

Vaš komentar