Osumnjičeni za napad u Oslu odbija da razgovara sa policijom

Svet 29. jun 202218:39
Podeli:
Norveška, Oslo
Izvor: Tanjug/AP Photo/Sergei Grits

Uhapšeni muškarac osumnjičen da je pucao tokom vikenda u Oslu uoči LGBT festivala i dalje odbija da razgovara policijom, što otežava utvrđivanje da li je imao saučesnika, saopštile su danas norveške vlasti.

Pročitajte još:

Zaniar Matapur, 43-godišnji norveški državljanin poreklom iz Irana, uhapšen je ubrzo nakon pucnjave ispred gej kluba u norveškoj prestonici Oslo i zadržan pod sumnjom da je izvršio ubistvo i pokušaj ubistva.

Dve osobe su poginule, a više od 20 ranjeno u, kako je norveška služba bezbednosti nazvala, „islamističkom terorističkom aktu“.

Tužilac Borge Enkosen izjavio je u sredu da odbijanje osumnjičenog da bude ispitan znači da još uvek ne može da se utvrdi da li je imao saučesnike. Matapur je odbio i ispitivanje bez zvučnog ili video snimanja.

Advokat osumnjičenog rekao je da je njegov klijent „skeptičan u pogledu toga kako će policija dati moguće objašnjenje“ za njegova navodna dela i da je „zato odlučio da za sada ne daje objašnjenje“.

Napadač je otvorio vatru na tri lokacije, medju kojima je i London Pab, popularni gej bar. Policijski istražitelji rekli su da je prerano reći da li je napadač posebno ciljao LGBT zajednicu.

Komentari

Vaš komentar