Objavljeno ime vlasnika „cesne“ koja se srušila u Baltičko more

Svet 05. sep 202214:551 komentar
Podeli:
Izvor: Sameer Al-DOUMY / AFP

Privatni avion koji se srušio u Baltičko more kod Letonije nakon što je preleteo pola Evrope iz Španije, a da nije odgovorio na pozive kontrolora, pripadao je nemačkom biznismenu Karlu-Peteru Grismanu, objavila je njegova kompanija "Quick Air".

Avion „Cessna 551“ austrijske registracije, napustio je Heres u južnoj Španiji u nedelju poslepodne.

Stao je u Parizu i Kelnu da bi poletio prema Baltičkom moru gde je, istočno od Gotlanda, pao u more, pokazuju podaci o praćenju leta.

“Mogu potvrditi da je to bio privatni mlaznjak našeg vlasnika, Karla-Petera Grismana”, rekao je portparol kompanije sa sedištem u Kelnu.

On je odbio da potvrdi navode u kelnskim novinama „Express“ da je Grisman bio pilot i da su s njim bili žena, ćerka i njen dečko.

Uzrok nesreće za sada nije poznat.

Avioni iz nekoliko zemalja i putnički trajekt uputili su se u nedelju uveče na mesto nesreće kako bi pomogli u operaciji spasavanja.

Olupina, koncentrisana mrlja otpada i mrlja nalik ulju uočena je u blizini mesta nesreće, rekao je šef operacije spasavanja u letoniji Peteris Subota za lokalnu televiziju, dodajući da putnici nisu pronađeni.

Nemački i danski ratni avioni poslati su u potragu za letelicom dok je letela iznad severne Evrope, ali nisu uspeli da uoče nikoga u avionu.

Grisman je bio istaknuta osoba u Kelnu, najvećem gradu zapadne Nemačke, a imao je ulogu u godišnjim karnevalskim proslavama katoličkog grada.

Komentari

Vaš komentar