Novi dnevni rekord zaraženih koronavirusom u Indiji

Svet 10. apr. 202109:481 komentar
Podeli:
Izvor: REUTERS/Francis Mascarenhas

U Indiji je zabeležen novi dnevni rekordan broj infekcija koronavirusom nakon što su u protekla 24 sata registrovana 145.384 nova slučaja kovid-19, pokazuju podaci Ministarstva zdravstva Indije.

Ukupan broj slučajeva zaraze koronavirusom dostigao je 13,2 miliona, dok ukupan broj umrlih od kovid-19 iznosi 168.436, uključujući 794 nova smrtna slučaja, javlja Anadolija.

Povezane vesti:

Broj slučajeva kovid-19 poslednjih dana konstantno raste, a Maharashtra je najteže pogođena savezna država u kojoj je u protekla 24 sata registrovano blizu 60.000 novozaraženih.

Novi rekord u Maharashtri zabeležen je u trenutku kada je Federalna vlada objavila da nema dovoljno vakcina, što je primoralo zvaničnike da zatvore nekoliko centara za vakcinaciju. Gradske vlasti takođe upozoravaju da se suočavaju sa manjkom vakcina.

Kako broj novozaraženih nastavlja da raste, sve više gradova u Indiji uvodi policijski čas i zaključavanje tokom vikenda kako bi se sprečilo širenje koronavirusa.

Indija se prema podacima portala “Worldometers“ po broju zaraženih koronavirusom u svetu nalazi na trećem mestu, iza Sjedinjenih Američkih Država i Brazila.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar