Normalizuje se situacija u Pekingu posle najave masovnog zatvaranja zbog korone

Svet 26. apr. 202210:25
Podeli:
Izvor: Tanjug/AP Photo/Ng Han Guan

Najava masovnog testiranja i zatvaranja naselja u Pekingu u borbi protiv virusa korona izazvala je u ponedeljak "paničnu kupovinu" namirnica, ali se čini da se danas situacija smirila, jer javni prevoz uglavnom funkcioniše po normalnom rasporedu, a putevi su prepuni automobila, javlja Asošijejted pres.

Povezane vesti

Strah od potpunog zatvaranja podstaknut je situacijom u južnom poslovnom centru Šangaju, gde je 25 miliona stanovnika tek postepeno dobijalo dozvolu da napusti svoje domove nakon tri nedelje potpunog karantina.

Peking je zatvorio stanovnike na području površine oko dva sa tri kilometra, rekavši im da rade od kuće i da ostanu u svojim stambenim kompleksima.

Nije bilo potpunog zaključavanja, ali je naređeno da se zatvore stadioni, sportski tereni, bioskopi, karaoke barovi i drugi zabavni prostori.

Na drugim mestima, grad je, takođe, zatvorio pojedine ili sve zgrade u pet stambenih naselja, dok su pojedine zatvorene već dva dana.

Peking je zabeležio 80 slučajeva u poslednjem talasu, dok je Šangaj zabeležio više od 300.000 i 190 smrtnih slučajeva ovog meseca.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar