Nemačka ministarka podnela ostavku zbog plagijata

Svet 19. maj. 202112:0617 komentara
Podeli:
Izvor: Pixabay

Savezna nemačka ministarka za porodicu Franciska Gifej (SPD) podnela je ostavku, potvrdili su u Ministarstvu, a razlog su optužbe da je njena doktorska disertacija plagijat, piše Dojče vele.

Pročitajte još:

U Saveznom ministarstvu za porodicu potvrdili su da je ministarka Gifej svoju odluku saopštila na jutrošnjoj sednici vlade. Ona je to obrazložila raspravom o njenoj doktorskoj disertaciji.

Očigledno je da Slobodni univerzitet u Berlinu (FU Berlin) namerava da Franciski Gifej oduzme doktorsku titulu, o čemu je već pisao nedeljnik „Fokus“.

Sumnje da se kod njene doktorske disertacije radi o plagijatu pojavile su se u februaru 2019. U novembru prošle godine ona je saopštila da više neće nositi doktorsku titulu koju je dobila 2010. godine.

Franciska Gifej (43) je od 2018. savezna ministarka za porodicu.

Od novembra 2020. je predsednica Socijaldemokratske partije (SPD) u Berlinu i nosilac liste te stranke za gradonačelnicu Berlina.

Izbori za gradski/pokrajinski parlament Berlina trebalo bi da se održe istovremeno sa saveznim izborima za Bundestag 26. septembra ove godine.

Komentari

Vaš komentar