Napadač na školu u Teksasu na društvenim mrežama najavio da će pucati

Svet 25. maj. 202221:40 > 21:414 komentara
Podeli:
Izvor: Tanjug/AP Photo/Jae C. Hong

Napadač koji je ubio 19 dece i dvoje nastavnika u osnovnoj školi u Teksasu, objavio je na društvenim mrežama da će to učiniti pola sata pre napada, izjavio je guverner te američke savezne države Greg Abot.

Abot je rekao da je napadač, 18-godišnji Salvador Ramos, koga je policija ubila, koristio poluautomatsku pušku u napadu na Osnovnu školu „Rob“ u mestu Juvalde, u kojem je povređeno 17 ljudi.

POVEZANE VESTI:

Oko 30 minuta pre napada, Ramos je objavio tri poruke na društvenim mrežama, navodeći da će pucati u svoju baku, da je upucao jednu ženu i da će napasti osnovnu školu, naveo je Abot. Policija za sada nije objavila šta je motiv napada. Abot je rekao da Ramos nije imao policijski dosije ni evidentiranu mentalnu bolest.

Svi ubijeni učenici nalazili su se u istoj učionici i išli su u četvrti razred.

Ramos, koji je nekoliko dana pre napada kupio dve poluatomatske puške, zaključao je vrata učionice i počeo da puca u decu i nastavnike koji su bili u njoj, navela je policija. Policajci su ubrzo upali u učionicu i ubili napadača, dok su drugi razbijali prozore kako bi učenici i nastavnici mogli da pobegnu.

Jučerašnji napad u Juvaldeu, mestu sa 16.000 stanovnika, najsmrtonosniji je oružani napad u školi u SAD od decembra 2012. godine. Tada je naoružani napadač ubio 20 dece i šest odraslih u osnovnoj školi u Njutaunu, u saveznoj državi Konektikat.

Komentari

Vaš komentar