Najmanje pet osoba poginulo u lančanom sudaru na zaleđenom putu u SAD

Svet 11. feb. 202120:45 > 23:321 komentar
Podeli:
Izvor: FortWorthFire / AFP

Najmanje pet osoba je stradalo u velikom lančanom sudaru u kome je učestvovalo između 75 do 100 vozila na zaleđenom autoputu u američkoj državi Teksas, javila je policija.

Zimska oluja zahvatila je delove SAD praćena ledenom kišom, susnežicom i snegom.

Broj povređenih se za sada ne zna pošto policija i dalje radi na mestu nesreće na autoputu blizu centra Fort Vorta u Teksasu.

Malo južnije u državi Teksas, u Ostinu, više od dvadeset vozila je učestvovalo u sudaru na zaledjenom putu, i jedna osoba je povredjena, javili su zvaničnici iz hitnih službi.

Upozorenja na ledenu oluju su na snazi od Arkansasa do Kentakija dok meteorolozi najavljuju još jednu mećavu i sneg u američkim državam na središnjoj atlantskoj obali.

Više od 125.000 domaćinstava i firmi su bili jutros bez struje, uglavnom u američkim državama Kentaki i Zapadna Virdžinija, prema vebsajtu poweroutage.us, koji prati izveštaje o snabdevanju struje.

Zvaničnici u centralnom delu Kentakija pozvali su stanovnike da ostanu kod kuće zbog leda.

Guverner Kentakija Endi Bešir rekao je da će njegova kancelarija biti zatvorena zbog vremena. On je proglasio vanrednu situaciju koja će, kako je rekao, osloboditi sredstva da pomogne agencijama da koordinišu odgovor na nevreme.

Ekipe odgovaraju na brojne pozive na srušene grane drveća i strujne vodove, javila je policija Leksingtona u tviter poruci i pozvala narod da ne putije ako nije apsolutno neophodno.

Komentari

Vaš komentar