Najmanje dvoje poginulih u zemljotresu magnitude 6,2 na Sumatri

Svet 25. feb. 202209:13
Podeli:
Izvor: Antara Foto/ Iggo El Fitra/ via REUTERS

Najmanje dve osobe su poginule u zemljotresu magnitude 6,2, koji je rano jutros pogodio područje nedaleko od zapadne obale indonezijskog ostrva Sumatra. Potres se osetio i u obližnjem Singapuru i Maleziji, naveli su zvaničnici i očevici.

Američka geološka služba objavila je da je epicentar zemljotresa bio 70 kilometara zapadno od grada Bukitingi na ostrvu Sumatra, na dubini od 12 kilometara.

Potres, koji nije imao potencijal da izazove cunami, primorao je stanovnike da napuste zgrade u nekim oblastima, uključujući i grad Padang na zapadu Sumatre,  a čak je izazvao i evakuacije u Maleziji, prenosi agencija Rojters.

Agencija za ublažavanje posledica katastrova saopštila je da su neke zgrade, uključujući i sedište vlade, kuće i jedna banka pretrpeli oštećenja. U Zapadnom Pasamanu, oko 17 kilometara od epicentra zemljotresa evakuisana je jedna bolnica, a u nekim oblastima zabeležena je panika.

"Nastavićemo da pratimo situaciju i ljudima savetujemo da budu na oprezu", rekao je direktor indonezijske agencije za geofiziku.

U Maleziji su vatrogasci u glavnom gradu Kuala Lumpuru saopštili da su dobili brojne prijave potresa koji su se osetili u gradu, mada nije bilo izveštaja o povredama ili oštećenjima

I u Singapuru je policija na Tviteru napisala da je primila pozive od ljudi koji su prijavili potrese, mada nije bilo izveštaja o povredama.

Zemljotresi u Indoneziji su česti jer se zemlja nalazi u zoni geološki nestabilnog Pacifičkog vatrenog prstena.

Komentari

Vaš komentar