Najmanje 45 putnika kruzera iskrcano u Đenovi jer su pozitivni na koronavirus

Svet 03. jan 202221:46 > 21:472 komentara
Podeli:
Izvor: Ilustracija / PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP

Najmanje 45 putnika kruzera u Italiji moralo je da se iskrca sa broda u Đenovi jer su pozitivni na koronavirus, javlja AFP pozivajući se na saopštenje italijansko-švajcarske kompanije MSC (Mediterranean Shipping Company).

Prema navodima italijanskih medija, testovi urađeni na brodu „Grandiosa“ kompanije MSC, koji je jutros stigao u Đenovu iz Marselja, pokazali su da je oko 150 ljudi pozitivno, ali je kompanija to negirala tvrdeći da se u toj italijanskoj luci iskrcalo samo 45 zaraženih i da su bili „većinom asimptomatski“ slučajevi.

„U skladu sa protokolom, pozitivni putnici i njima bliske osobe odmah su bili izolovani u kabinama s balkonom i obezbeđena im je medicinska briga. Iskrcali su se danas u Đenovi kako bi se sigurno vratili kući“, objavila je kompanija MSC, navodeći da će se 45 iskrcanih putnika vratiti kućama o trošku kompanije.

Lučke vlasti u Đenovi potvrdile da su talijanski državljani vraćeni kući u organizaciji lokalnih medicinskih vlasti i civilne zaštite, dok su stranci prebačeni u odgovarajuće medicinske ustanove.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar