Najmanje 13 ubijenih u Dnjepropetrovsku u Ukrajini

Svet 10. avg 202210:36 > 11:104 komentara
Podeli:
Izvor: Reuters/ Handout/ Press service of the State Emergency Service of Ukraine

Najmanje 13 ljudi je ubijeno u raketnim napadima u noći na sredu u regionu Dnjepropetrovsk, nedaleko od nuklearne elektrane Zaporožje, objavio je guverner regiona Valentin Rezničenko.

„Tragična noć. Na području Nikopolja ruska vojska ubila je 13 ljudi“, objavio je Rezničenko na mreži Telegram.

Više od 20 zgrada je oštećeno u obližnjem mestu Marhanec, uključivo dve škole, učenički dom i kulturni centar, dodao je guverner.

Oba pogođena područja na suprotnoj su strani Dnjepra od nuklearne elektrane Zaporožje koja je proteklih dana navodno granatirana nekoliko puta, za što se međusobno optužuju Rusija i Ukrajina, prenosi agencija dpa.

Rruska uprava grada Gorlovka i gradonačelnik Ivan Prihodko optužili su ukrajinske snage da su pogodile centar za rekreaciju u tom mestu.

„Oružane snage Ukrajine granatirale su stambeno naselje Solečni. Prema informacijama koje mi imamo, neprijateljske granate pogodile su autobusku stanicu i zgradu rekreativnog centra ‘Bermuda’“, napisao je Prihodko na „Telegramu“.

Glavni štab Teritorijalne odbrane Donjecke Narodne Republike prijavio je ranije da je više od 1.200 domaćinstava u Gorlovci bez struje zbog granatiranja sa ukrajinskih položaja.

Komentari

Vaš komentar