Na stadionu u Madridu počela masovna vakcinacija protiv koronavirusa

Svet 25. feb. 202116:41
Podeli:
Izvor: REUTERS/Sergio Perez

Masovna vakcinacija protiv koronavirusa počela je na stadionu u Madridu, glavnom gradu Španije.

Prva masovna vakcinacija protiv COVID-19, koje je počela na stadionu „Wanda Metropolitano“ Atletiko Madrida, obuhvata policiju, medicinsko osoblje, vatrogasce i zaposlene u odeljenjima civilne zaštite.

Čelnica regionalne vlade u Madridu Isabel Diaz Ajuso koja je obišla prostorije za vakcinaciju, izjavila je da se koriste vakcine kompanije AstraZeneka.

Ajuso je kazala da je uprava Madrida do sada primila 400.000 doza vakcine.

Navodeći da su počele različite kampanje za vakcinaciju, Ajuso je najavila da očekuju da se na proleće ubrza dostava vakcina, a od aprila će početi masovna vakcinacija tokom koje će biti vakcinisana većina stanovnika Madrida.

Veliki prostori kao što su stadioni, dvorani i izložbeni saloni širom Španije koristiće se za masovnu vakcinaciju protiv COVID-19.

U Španiji, jednoj od zemalja u kojoj je COVID-19 najzastupljeniji u Evropi, od posledica zaraze do sada je umrlo 68.468 ljudi, a ukupno su registrovana 3.170.644 slučaja.

Od kompanija proizvođača vakcina sa kojima je Evropska unija (EU) potpisala sporazum, do sada je u Španiju stiglo 4.508.845 doza vakcina.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar