Na ilegalnoj plantaži kod Los Anđelesa zaplenjeno 16 tona marihuane

Svet 09. jul 202107:35 > 08:094 komentara
Podeli:
Izvor: Angela Weiss / AFP/Ilustracija

Policija Kalifornije je kod Los Anđelesa otkrila ogromnu ilegalnu plantažu marihuane koja bi u uličnoj prodaji donela milijardu dolara, zasad zaplenila 370.000 biljaka i uhapsila 131 osobu, objavila je TV-mreža NBC.

Šerifova kancelarija saopštila je da ta operaciju tokom koje je zaplenjeno 16 tona marihuane traje već deset dana i nastavlja se uz angažovanje stotina policajaca.

To je toliko velika plantaža, da je policija dosad uništila samo 205 od oko 500 plastenika i prikupila svega oko 40 procenata ukupne količine marihuane koja se tamo gaji, te se nastavljaju zaplena i uništavanje.

Policija je samo rekla da je plantaža „povezana s bandama za trgovinu drogom“.

„Ovo je druga nedelja policijske operacije, a prve nedelje su uprkos tome već pokušavali da obnove zasad“ čim je policija odnela marihuanu iz dela plastenika, rekao je šerif Alek Vilnev novinarima.

Glasači u američkoj saveznoj državi Kaliforniji su 2016. godine legalizovali marihuanu za „rekreativne potrebe“, a legalna prodaja je počela 2018.

Medjutim, otkrivena plantaža koju su čuvali naoružani stražari bande je ilegalna, skrivena duboko u brdima pustinjskog područja, a navodnjava se vodom kradenom iz protivpožarne mreže hidranata i ilegalnih bunara. Rast biljaka je, kažu vlasti, podstaknuo korišćenje zabranjenih, otrovnih hemikalija.

Komentari

Vaš komentar