N1 u Poljskoj: Rekordan broj izbeglica, država na rubu kapaciteta

Svet 06. mar 202213:3018 komentara
Podeli:
Izvor: N1/Faruk Zametica

Veliki broj stanovnika Ukrajine beži iz zemlje kako bi spas i sklonište našli na nekom drugom mestu. Situaciju na poljsko-ukrajinskoj granici danima prati ekipa N1 televizije, koja izveštava iz prihvatnog centra na graničnom prelazu Medika u Poljskoj.

Zaključno sa jučerašnjim datumom, u Poljsku je do sada ušlo 922.000 izbeglica iz Ukrajine, a juče je zabeiježen rekordan broj od 139.000 osoba koje su ušle na ovu teritoriju.

„Gotovo da se sada beleži svakodnevno više od 100.000 ulazaka u Poljsku i nažalost se taj broj stalno povećava. Jednostavno to pokazuje horor koji se dešava u Ukrajini i pretpostavlja se da će izbjeglički talas iz Ukrajine biti mnogo veći od procenjenog“, javila je Tina Jelin-Dizdar, novinarka N1 televizije.

Kada je reč o uslovima u kojima se nalaze ljudi na punktovima i prihvatnim centrima, posebno oko najfrekventnije granice Medika, kako navodi naša reporterka, sve poprilično dobro funkcioniše, brojne službe, organizacije i aktivisti su na terenu i nastoje da pomognu svima onima koji pristignu u Poljsku.

Izvor : N1/Faruk Zametica

Izbeglicama je osiguran smeštaj, ali i lekovi, obuća, odeća i hrana i sve ono najpotrebnije za početak.

Međutim, postavlja se pitanje kako će Poljska moći da primi toliki broj ljudi, s obzirom na to da oni svakodnevno pristižu u velikom broju.

Izvor : N1/Faruk Zametica

Još juče je Vlada Poljske naglasila da ima kapacitet da primi milion izbeglica, tako da je već sada na rubu kapaciteta.

O situaciji u Ukrajini čitajte u BLOGU UŽIVO ili na stranici RAT U UKRAJINI.

Komentari

Vaš komentar