Ministar saobraćaja Argentine poginuo na deonici autoputa na koju je upozoravao

Svet 25. apr 202113:22
Izvor: FM VALL via REUTERS

Argentinski ministar saobraćaja Mario Meoni poginuo je u saobraćajnoj nesreći na 100 kilometara zapadno od Buenos Airesa, kada je izgubio kontrolu nad službenim automobilom kojim je upravljao.

Meoni je putovao sam u svoj rodni Hunin, čiji je gradonačelnik bio tri puta, kada je u večernjim časovima izgubio kontrolu nad vozilom i prevrnuo se, piše „El Pais“.

U trenutku nesreće put je bio mokar, što je posledica obilnih kiša.

Nesreća se dogodila na deonici puta na čijem je početku radova učestvovao sam Meoni, u oktobru prošle godine, kada je Vlada Argentine zbog velikog prometa kamiona odlučila da ga pretvori u autoput sa četiri trake.

„Ovo je nešto što su stanovnici Hunina veoma želeli dugi niz godina“, rekao je tada Meoni. „Važno je da posao bude dobro odrađen, a ne da bude ‘šminka’ za medije“, dodao je on.

Sam Meoni uporozavao je da je ta deonica autoputa odnela mnogo života.

„S velikom tugom primio sam vest o smrti ministra saobraćaja Marija Meonija. Sa njim gubimo neumornog i poštenog političara, uzornog službenika. Iskreno žalim sa svima koji su ga poput mene voleli i poštovali “, napisao je predsednik Argentine Alberto Fernandez na svom nalogu na Tviteru.

Komentari

Vaš komentar