Marin Le Pen uputila pismo Francuskinjama povodom 8. marta

Svet 08. mar 202210:551 komentar
Podeli:
Izvor: Reuters/Johanna Geron

Marin Le Pen, kandidatkinja ekstremne desnice na predstojećim predsedničkim izborima u Francuskoj, uputila je pismo Francuskinjama povodom Međunarodnog dana žena, u kojem navodi da bi ulične prestupnike registrovala kao seksualne prestupnike i da bi deportovala strance koji se time bave, preneo je pariski list Figaro.

„Ulično uznemiravanje koje žene čini plenom perverzne i ponižavajuće igre postaje uobičajeno. Posebno za mlade devojke koje su sada gotovo sistematski podvrgnute tome i to pretvara javni prostor u sve stresnije i preteće mesto. Pored teških krivičnih kazni, registrovala bih ulične uznemiravače kao seksualne prestupnike i deportovala bih strance koji se bave tim nečuvenim postupcima“, navela je Le Pen.

Pročitajte još

Ona je dodala da bi kao predsednica Francuske vodila „političku borbu za ohrabrenje žena da imaju svoje mesto u društvu“.

Le Pen se osvrnula na prinudne brakove, nedostatak babica u bolnicama, kao i na položaj samohranih majki, pošto je sama odgajila troje dece, predlažući povećanje socijalne pomoći takvim majkama.

„Predstojeći predsednički izbori su prilika da se pomenute brige iznesu na vrh države izborom žene, favorizovanjem konkretnijeg i svakako zaštitnijeg pristupa tim pitanjima“, navela je Le Penova, koja je na prethodnim predsedničkim izborima izgubila od sadašnjeg predsednika, centriste Emanuela Makrona.

Predsednički izbori u Francuskoj zakazani su u dva kruga, 10. i 24. aprila.

Komentari

Vaš komentar